In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sarbatoreste Ziua Drapelului (Dia de la Bandera), simbol al independentei fata de Columbia.

Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mancare foarte traditional si cunoscut - Ceviche. Aceasta specialitate panameza (dar si peruviana) nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare si peste sau creveti dupa preferinta. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.htmlSe curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul in bucatele mici. Se stoarce sucul de lamaie. Intr-un castron, plasati crevetii decojiti taiati in jumatate pe lungime. Se adauga toate ingredientele mentionate mai sus. Marinati 2-3 ore la rece. Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) si cu o bere rece -Cerveza :). Eu am folosit creveti proaspeti fierti.

Puteti sa utilizati creveti cruzi sau peste crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii va actiona si carnea de peste va avea un aspect foarte alb).