Cand doresc o masa simpla dar hranitoare si gustoasa cu orez,il prepar in acest fel . Difera doar carnea folosita . De obicei il prepar cu carne de vitel . De data aceasta am avut la dispozitie piept de pui .

Imi place acest pilaf cu bobul mare,pufos in interior si copt in exterior In prima parte prepar o supa limpede clasica . Imi ramane si zeama in care voi aduga taitei sau galuste . Astfel impusc doi iepuri dintr-un foc . Voi avea si supa si felul doi .

Curatati legumele si le spalati. Spalati carnea . Pentru inceput preparati o supa de carne clasica . Se pune la fiert in oala sub presiune carnea, o ceapa, usturoiul, morcovii, telina, piperul boabe, foile de dafin si putina sare . Folosind oala sub presiune veti obtine rapid o zeama frumoasa si limpede . Fierbeti 30 minute respectand instructiunile de folosire . Se strecoara de zeama legumele si carnea. Intr-un vas cu peretii groside fonta am pus la calit in ulei celelalte doua cepe tocate . Cand ceapa a devenit sticloasa am pus la prajit orezul . Prajiti si amestecati pana acesta devine sticlos . Prin aceasta operatiune amidonul din orez se,, sigileaza si veti obtine un pilaf cu bobul de orez nefainos . Adugati zeama din supa incat sa depaseasca nivelul orezului cu doua degete . Taiati cuburi morcovii, telina si pieptul de pui .

Se aduga la orez . Se da vasul la cuptor 15 miinute cu capacul pus . Scoateti orezul din cuptor . Gustati si daca este nevoie sarati si mai adugati putina zeama . Daca doriti ca orezul sa fie mai sec dati la cuptor sa se mai coaca putin . Adugati patrunjelul tocat . Amestecati usor prin rasfirare cu ajutorul unei furculite . Serviti orezul cu mult patrunjel verde, piper proaspat macinat, insotit de salata preferata .

Folosind oala sub presiune veti obtine rapid o zeama frumoasa si limpede . Prajiti orezul . Astfel obtineti un pilaf nefainos cu bobul frumos .