Detalii Ciorba cu perisoare de pui, smantana si kapia
Am in,, palmares diferite ciorbe de perisoare, cu aceasta 14!!! De data aceasta diferenta este data de ardeii kapia macinati in combinatie cu smantana .
Ce sa mai zic ?Ca pieptul de pui folosit provine de la puii soacrei :D,iar legumele din gradinuta mea .
O alta reteta rapida de ciorba preparata in 30 minute .
Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul, ceapa si telin [ nu conteaza forma, cam de 2-3 cm ]. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta vasul cu taietor . Dati cateva impulsuri si verificati sa nu maruntiti prea tare legumele . Se pun legumele tocate la calit in ulei . Adugati si orezul . Adugati ardeii kapia tocati [ tot in vasul blenderului ] Infierbantati rapid 2 l apa in fierbator si adugati peste legume . Apa se pune cand orezul este sticlos .
Sarati. In acelasi vas al blenderului adugati carnea de pui taiata bucati si restul ingredientelor pentru perisoare. Tocati . In acelasi timp se si amesteca . Opriti blenderul si il scoateti din priza . Scoateti cutitul din amestecul de carne . Pregatiti un bol cu apa si cu mainile umezite formati perisoare de marimea preferata . Se pun direct in zeama care fierbe . Intensitatea fierberii trebuie redusa cand se introduc perisoarele . In 10 minute perisoarele sunt patrunse . Gustati si adugati sare daca este necesar . Diluati smantana cu zeama calda si adugati la ciorba . Acriti cu zeama de lamaie dupa gust si piparati . Serviti cu patrunjel verde tocat . Poifta buna !!!Folositi smantana mai grasa aceasta nu se face cocoloase in supa/ciorba . Daca doriti ca preparatul sa fie mai light folositi iaurt grecesc .