Aceste fursecuri stelute sunt foarte bune la micul dejun, de sarbatori sau cand ai chef sa rontai ceva. Pentru reteta, m-am inspirat de la Simonacallas. Eu am folosit esenta de portocale pentru o aroma de sarbatori.

Intr-un bol amestecam faina, cu amidonul si praful de copt iar apoi le cernem o singura data. Mixam margarina sau untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de portocale. Mixam. Adaugam treptat si laptele pana il incorporam in compozitie. Din aceasta compozitie punem 2 linguri deoparte. Adaugam in compozitie faina si amestecam. Framantam pana obtinem un aluat omogen, consitent si legat. Eu am mai adaugat putin lapte deoarece compozitia era prea uscata, iar apoi am continuat sa framant. Amestecam cele 2 linguri din compozitia pe care am pus-o deoparte cu cacaoa, iar apoi adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Intindem aluatul alb pe masa de lucru pe care am pudrat-o cu faina. Din aluatul negru am facut bobite cat bobul de mazare iar apoi le-am pus peste aluatul alb. Am pus o folie deasupra aluatului si am trecut cu sucitorul peste aluat ca sa il presez. Apoi am inceput sa decupez stelute. Marginile ramase de la aluat dupa ce am decupat stelutele, au fost framantate impreuna cu restul de aluat negru si am obtinut o bila dalmatian :) pe care am intins-o cu sucitorul si am continuat sa fac stelute. Asa am procedat pana am terminat tot aluatul. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile. Le coacem la 170 grade C timp de 13-15 minute sau pana se rumenesc usor la suprafata. Noi le-am servit cu lapte cald.