Astazi Letonia isi sarbatoreste Ziua Nationala, 18 Noiembrie 1918 fiind data obtinerii independentei statului baltic fata de Imperiul Rus.

Cu aceasta ocazie, va prezint reteta Rassols- o varianta cu somon afumat si ton a celebrei salate rusesti Olivier. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/rassols-salata-ruseasca-cu-somon-si-thon.htmlSe fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.

Se curata si se lasa sa se raceasca bine.

Ardeiul rosu, ouale (pastrati 1 ou pentru decor), somonul si castravetii se taie in cubulete mici.

La fel procedati cu cartofii si morcovii.

Mazarea si tonul se scurg bine. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Se adauga maioneza si mustarul se pune sarea si piperul si se amesteca. Se face o forma de dom si se depune pe o farfurie. Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta cu ardeiul rosu ramas, cu un ou si patrunjel verde etc.