Cea mai buna dulceata dupa gustul meu :).

Imi plac prunele in dulceata, raman un pic intregi si sunt acrisoare si parfumate. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/dulceata-de-prune-cu-nuca.htmlSpalati prunele. Scoateti samburii si puneti-le intr-un vas adanc.

Acoperiti-le cu zahar si lasati o noapte amestecand de cateva ori.

A doua zi se pun pe foc.

Cand dau in clocot, se aduna spuma si se lasa sa fiarba la foc moderat timp de 35 - 45 minute.

Verificati daca este legata: puneti cateva picaturi pe o farfurie rece. Trebuie sa nu se intinda si sa fie cleioase.

Adaugati zeama de lamaie si miezul de nuca maruntit un pic si dati inca cateva clocote- 5 minute.

Asa fierbinte se pune direct in borcane sterilizate.

Se inchid bine si se intorc.

Lasati sa se raceasca pana a 2-a zi. Le puteti acoperi cu o patura. Imi place sa pun o lingura intr-un iaurt natur sau sa fac o rulada pufoasa cu dulceata si bucatele de nuca. :)