A fost un weekend cu vant puternic si temperature scazute, un weekend perfect pentru a porni cuptorul. Cand am timp imi place sa pregatesc in weekend, gustari pentru micul dejun sau pentru a fi luate la serviciu .

Aceste cornuri sunt foarte bune, un aluat foarte gustos care se poate reincalzi putin pentru a fi mai pufoase si mai fragede.

Sunt perfecte alaturi de o cana cu lapte sau iaurt dimineata cand nu avem timp de prea multe, sau de luat in pachet la serviciu pentru a fi servite langa cafeluta. Umplutura poate varia in functie de dorinte si preferinte sau pot fi facute fara umplutura si servite cu unt si gem .

AluatulLaptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.

In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.

Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei facem un locas. Untul l-am topit si l-am pus in faina.

Galbenusurile le batem cu furculita si le adaugam la faina. Razuim coaja de lamaie in faina, adaugam si praful de sare, iar la final punem laptele amestecat cu drojdia.

Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde maini.

In functie de faina si de marimea oualor, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid.

Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider. Il lasam acolo cam 2 ore.

UmpluturaDovleacul placintar il razuim pe razatoarea mare si il calim in 50 gr unt impreuna cu 2-3 linguri de zahar si scortisoara (sau alte condiment pana se inmoaie putin .

Lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucati. Prima jumate o lasam pe masa de lucru, iar cealalta o punem la frigider inapoi pana terminam cu prima jumate.

Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si taiem in triunghiuri .

Punem la baza triunghiului cate o lingura de dovleac si rulam pentru a forma cornurile. Asezam in tava astfel incat sa aiba loc sa creasca.

Formam toate cornurile si le asezam in tava.

Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pentru o jumate de ora.

Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos deasupra (aproximativ 20-25minute).

Pofta buna!