Noi consumam doar paine facuta in casa. De obicei fac paine pe vatra, dar uneori cand nu am timpul necesar sau din alte motive, mai fac si in cuptorul aragazului. Insa un lucru este cert: nu se compara cu cea de cumparat.

Cernem faina si o punem intr-un lighean. Punem sarea si semintele si amestecam. Facem o adancitura in mijlocul fainii, punem drojdia faramitata, 2 lg apa si omogenizam usor. Lasam in loc caldut 15 min.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugam apa calduta treptat si omogenizam. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la loc cald 1h.

Impartim aluatul in 6. Intindem 3 suluri. Le unim capetele si impletim. Procedem la fel si cu celelalte. Punem painile in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 15 minute sa creasca.

Stropim painea cu apa, bagam painea in cuptorul preincalzit,la foc mediu, cca. 50 min.

Pofta buna!