A venit sezonul rece si in perioada aceasta am tendinta sa pregatesc delicii care ma duc cu gandul la sarbatori. Inca putin!Aluat Intr-o cratita se topeste o lingura de zahar pana devine brun, apoi se adauga cu grija cei 125 de ml de apa fierbinte si se lasa la foc mic pana se topeste zaharul.

Separat amestecati nucsoara, cuisoarele, scortisoara, ghimbirul, apoi adaugati peste zaharul topit si amestecati. Adaugati restul de zahar si lasati pe foc mic, amestecand, pana se topeste tot zaharul.

Opriti focul si adaugati 150 g de faina peste sirop, amestecand energic cu spatula pana se incorporeaza intreaga cantitate, apoi lasati sa se raceasca.

Separat, amestecati restul de faina cu sarea si bicarbonatul, adaugati compozitia preparata anterior impreuna cu untul topit, oul, coaja de lamaie si amestecati bine, pana aveti un aluat omogen.

Modelati aluatul pe un blat de lucru tapetat cu faina, pana nu mai este lipicios.

In timp ce formati turtele din blat, tineti permanent restul de blat acoperit cu folie alimentara.

Umpleti turtele cu bilute de crema si coaceti la foc mediu pentru 15-20 de min. Crema Cafea Mixati oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugati faina si cafeaua si mixati bineAdaugati laptele si amestecati.

Puneti crema pe foc la bain-marie pana se ingroasa, amestecand foarte des.

Lasati-o la racit pana devine vascoasa inainte de a o folosi. GlazuraSe bate albusul cu zaharul pana capata consistenta de bezea, apoi se adauga cele 2 linguri de apa fierbinte si se mixeaza bine.

Intr-un bol cu capac, se pun 2-3 turte coapte si racite, adaugand 2-3 linguri de glazura peste.

Puneti capacul si agitati bine pana glazurati turtele pe toata suprafata. Repetati procedeul pana terminati toate turtele dulci. Lasati sa se intareasca la aer, fara sa acoperiti.

Crema are aroma intensa de cafea + putina textura, de aceea recomand sa nu puneti foarte multa in turte daca nu doriti gust intens.