O mancarica fara carne, se poate spune ca este pentru cei care nu manaca carne (ovo-lacto-vegetarieni) sau pentru cei care prefera mancarurile usoare si desigur pentru cei care adora dovleacul. Buletele se aseamana cu cele din cartofi, doar ca sunt putin mai dulci, mai moi, usor crocante la exterior din cauza pesmetului panko. Garnitura este si ea de asemenea simpla: ciuperci trase la tigaie si bulgur. Daca nu aveti sau nu va place bulgurul, il inlocuiti cu cus cus-ul.

Pentru bulete: punem dovleacul la copt in cuptor. Intre timp, pregatim pesmetul panko, iar pentru asta avem nevoie de paine alba, veche de 1-2 zile. Pentru pesmet, se foloseste doar miezul. Se rupe in bucatele miezul, se pune in bolul robotului curat si perfect uscat. Se mixeaza pana se marunteste. Se pune in tava cuptorului cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 50-60 grade (usor cald) pentru 5-10 minute, pana incepe sa se usuce pesmetul. Daca va ramane pesmet, se depoziteaza foarte bine in pungi de hartie sau cutie metalica cu capac.

Dupa ce dovleacul s-a copt, ii indepartam coaja, il pisam cu o furculita si-l lasam sa se raceasca. Adaugam branzeturile date pe razatoare, plus celelalte ingrediente, mai putin pesmetul si amestecam. Va rezulta o compozitie usor moale. Adaugam pesmet pana compozitia se leaga, la mine au fost suficiente 3 linguri mari de pesmet. Luam o lingurita de compozitie, o tavalim in restul de pesmet, formam cu mainile bulete. Le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana devin rumene. Se scot pe servetele de hartie.

Pentru garnitura: se pune bulgur intr-un castron. Se adauga apa fierbinte sa treaca peste bulgur. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa 10-15 minute. Intre timp ne ocupam de legume. Se taie felii ciupercile, dovlecelul in cubulete (eu il tai in jumatate, apoi in sferturi si indepartez mijlocul cu seminte, folosesc doar pulpa). Calim ceapa si usturoiul, adaugam ciupecile si dovlecelul si calim la foc iute, pana cele din urma sunt patrunse. Se adauga bulgurul fiert, sare si piper dupa gust. Se pot adauga verdeturile preferate (patrunjel, marar, cimbru) Se serveste garnitura calda impreuna cu buletele. Sa va fie de bine!!!Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare si este folosit ca atare sau in diferite retete. Este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul. De asemenea, este folosit in tabbouleh (salata arabeasca cu patrunjel, rosii, ceapa, rodii, bulgur si suc de lamaie), dar se poate folosi si in loc de orez in pilafuri, ardei umplut, sarmalute, burgeri fara carne sau supe. Are un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul si are un indice glicemic scazut.