In preajma sarbatorilor, imi place mult sa prajituresc, ca oricui. Astazi am facut un cheesecake foarte aromat, care sa tina de cald pe vremea asta, alaturi de un cappuccino sau un ceai fierbinte.

Blat Se sfarama biscuitii si se amesteca cu zaharul pudra si cu untul topit. Se amesteca bine si se preseaza pe tava de copt (am folosit o tava cu pereti detasabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute. Cheesecake Se mixeaza branza cu zaharul pana se incorporeaza. Separat, se amesteca cafeaua cu romul si se adauga apoi peste branza. Se adauga si smantana lichida, ouale, cacao, si se mixeaza bine. Apoi, adaugati faina treptat, si mixati pana este incorporata complet. Coaceti cheesecake-ul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folositi testul scobitorii.

Pentru a evita craparea acestuia, asezati o cratita cu apa sub tava cu prajitura. Ganache de ciocolata Topiti ciocolata pe baie de aburi. Cand s-a topit, adaugati smantana lichida si amestecati energic pana se incorporeaza. Trebuie sa capete o textura fina si lucioasa. Decorati cheesecake-ul racit.

Puneti o cratita cu apa sub cheesecake in cuptor, pentru a evita craparea acestuia la coacere.