Midia este prima forma de conchilicultura organizata atestata in Europa, in Franta in anul 1235. Mitilicultura s-a raspandit cu timpul, la inceput pe litoralul Atlanticului cu midia comuna, apoi coasta Atlanticului din Peninsula Iberica si Marea Mediterana cu midia de Mediterana, care se cultiva si la Marea Neagra.http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/midiiscoici-cu-rosii-si-chorizo.htmlSe spala midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult in apa (se vor deschide).

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete.

Curatati de piele carnatul chorizo si taiati-l in rondele.

Intr-o cratita, se caleste ceapa cu cimbrul, dafinul si usturoiul intr-un pic de ulei de masline.

Adaugati rosiile, ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Puneti sare si piper.

Varsati berea si adaugati rondelele de chorizo.

Cand da sa fiarba, puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute pana cand midiile se deschid. Amestecati si serviti-le imediat cu sos si cartofi prajiti.

Pofta Buna!