Bunatati pentru colindatoriPentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare. Adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. Adaugi nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Intinzi bezeaua in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru aproximativ 20-25 minute. Cand blatul e usor rumenit, il scoti si il lasi sa se raceasca pe un gratar.

Pentru glazura 1, topesti pe baie de aburi 200 g ciocolata alba cu 2 linguri ulei, amestecand bine si torni compozitia peste blatul racit si o intinzi. Dai la rece pana se intareste ciocolata total.

Intre timp, pregatesti crema: intr-o craticioara caramelizezi cele 10 linguri de zahar la foc mic. Cand zaharul e topit complet, adaugi untul si amesteci bine. Lasi sa fiarba la foc mic, pana cand untul se amesteca cu zaharul topit.

Amesteci galbenusurile cu cele 2 linguri de zahar si le adaugi la crema de caramel impreuna cu alunele prajite. Amesteci continuu si lasi sa fiarba pana cand crema incepe sa se ingroase. Dai la frigider pana cand crema e complet racita, apoi o intinzi peste blat. (daca crema nu e rece, va topi glazura alba) Dai la rece prajitura. Cand s-a intarit crema, faci glazura 2: topesti ciocolata neagra cu 2 linguri de ulei pe baie de aburi si o intinzi peste crema de caramel.