Reteta de fata, o am de la o amica baimareanca pe nume Ildiko, care mi-a dat-o acum cativa ani, ii multumesc pe aceasta cale.:) Supa asta am vazut ca se gateste in mai multe feluri si cu ingrediente mai multe sau mai putine. Dar, de cand am reteta de fata, o gatesc intocmai, pentru ca este foarte apreciata. V-o impart si voua cu drag.

Carnea o spalam si o saram. Intr-o oala incapatoare, turnam uleiul. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam carnea, o lasam la foc potrivit si amestecam din cand in cand pana carnea este usor prajita. Adaugam boiaua, ceapa, amestecam, apoi adaugam morcovul si pasta de ardei si iarasi amestecam; adaugam putina sare, o cana de apa fierbinte, acoperim si lasam la inabusit la foc mic, o ora. Rosiile le dam prin blender. Cartofii ii taiem cubulete si-i adaugam in oala. Mai turnam o cana de apa fierbinte pana cartofii vor fi complet acoperiti in lichid. Lasam 25 minute la fiert, dupa care adaugam si rosiile. Lasam la fiert inca 10 minute. Separat, intr-o craticioara, punem 2 cani de apa, cand apa a inceput sa fiarba, adaugam chimenul si-l lasam sa fiarba cam 5 minute, oprim flacara si strecuram infuzia pe care o adaugam in oala cu supa. Adaugam si pasta contiment pentru gulas.

Separat, batem un ou, adaugam un praf de sare, apoi treptat adaugam faina pana obtinem un aluat moale. Cu mainele umede, ciupim din aluat si adaugam in oala pana terminam aluatul. Acoperim si mai lasam inca 7 minute. Potrivim de sare si piper. Supa este gata!Se serveste fierbinte cu ardei iute la otet, vezi reteta http://www.retete/retete/ardei-iuti-cu-ceapa-70262.html sau cu ardei proaspeti.

Daca nu va deranjeaza semintele de chimen in supa, puteti sari peste pasul cu infuzia. Supa trebuie sa fie la consistenta nici deasa, nici rara.