Ca la bucatarasi acasaCare sa fie desertul cel mai indragit de copiii casei ? Gogosile!Mi-am luat inima in dinti si am trecut la treaba!Dar nu orice fel de gogosi!Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura.

Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina.

Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua, dupa ce s-a umflat.

Adaugi margarina, oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, branza de vaci si coaja rasa de lamaie amestecand bine.

Incepi sa torni treptat laptele si apa minerala, framantand pana cand obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Lasi aluatul la dospit, la cald pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul intr-o foaie subtire de cca 5 mm si decupezi gogosile cu forme rotunde, astfel incat sa formezi inele si buline.

Pui uleiul in tigaie si lasi sa se incinga bine.

Coci inelele-gogosi si bulinele pana cand prind o culoare frumoasa, aramie.

Le poti servi fie pudrate cu zahar, fie cu smantana si dulceata de visine, asa cum am facut eu. Pofta buna! Tips & Tricks: branza de vaci face aluatul mai fraged si gustos, iar apa minerala mai pufos.desert gogosi