Supa de dovleac este delicioasa si hranitoare. Pentru a pregati aceasta reteta de supa aveti nevoie de supa de pui, smantana, dovleac copt, morcovi, unt, vin albAm avut atatia bostani pe balcon ca am facut nenumarate bucate din ei, am muncit in prostie numai sa-i pregatesc, sa-i tai si apoi sa-i coc sau sa-i bag rasi la congelator. Rezultatul merita, mie una imi place bostanul ori de care o fi. Este o supa gustoasa, poate nu de la prima incercare insa dupa a doua portie deja incepe sa va placa. Secretul este patrunjelul si crutoanele care-i dau un gust deosebit. Daca nu aveti vin puteti inlocui cantitatea cu supa de pui. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam prin razatoare iar telina cum doriti. Se caleste ceapa in ulei, se adauga la calit si morcovul si se stinge cu vinul. Dupa ceva vreme se adauga supa si dovleacul pasat. Cel copt este mai gustos decat cel fiert asa ca eu asa il folosesc. Cand au fiert legumele se paseaza, se potriveste de sare si se mai pune nitel pe foc. Cand e gata punem putin unt si patrunjel verde. Pentru crutoane se taie o franzela mai veche in felii si apoi in cubulete, se incinge o tigaie si se pune ulei de masline si unt. Umplem tigaia cu paine si le prajim frumos. Daca folositi atat unt cat si ulei de masline crutoanele vor iesi mai gustoase. Procedam la fel si cu celelalte cuburi de paine. Se serveste cu patrunjel si crutoane. Cine doreste poate folosi si smantana. Se serveste calduta, chiar fierbinte cu patrunjel, smantana si crutoane. Alte retete recomandate: