Tare mult imi place pestele acesta ;) Nu era in meniul de weekend, dar daca m-am impiedicat, pe podeaua umeda de la raionul de pescarie de la SellGross ;) n-am scapat ocazia =))) Cred ca e strategie de marketing =))) Nu stiam ca au deschis si un astfel de raion ;) Adevarul e ca nu prea am mai facut cumparaturi la ei in ultimul timp ;) N-am rezistat =)) Data viitoare pe lista e sturionul ;) cam scump, dar vreau neaparat sa-l probez ;)Pestele se curata de solzi si intestine, se spala in multa apa rece, apoi se tamponeaza cu un prosop, se sareaza si se lasa la rece cca. 10 minute.

Intre timp se curata prazul, se taie in fasii de cca. 6-8 cm lungime, se aseaza intr-un vas termorezistent, se stropeste cu uleiul aromatizat, vinul alb si se da la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.

Dupa cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adauga un strat de ciuperci, apoi pestele condimentat in prealabil.

Peste chefal, se aseza un strat de rosii, si feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. Acoperim vasul si dam din nou la cuptor pentru cca. 30 minute. Dupa acest timp, scoatem capacul si mai lasam inca cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni. Pofta buna!