Detalii Cornulete pufoase umplute cu rahat
Ingrediente:
700 gr,
faina (+ faina pentru tapetat blatul de lucru cand intindem aluatul),
250 gr,
untura (putem folosi si unt insa untura face aluatul mai fraged),
250 ml,
lapte,
25 gr,
drojdie proaspata (sau 10 gr,
drojdie uscata),
1 lingura de zahar,
1 praf de sare,
2 oua,
300 gr,
rahat,
zahar pudra
Reteta copilariei mele, nu este pretentioasa deloc si cornuletele se mentin proaspete si pufoase timp de mai multe zile.
Intr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Rahatul il taiem in bucati lunguiete ca in imagine.
Apoi intindem o foaie subtire si am folosit un capac pentru a da forma rotunda si a portiona mai usor fasiile pentru cornulete (pe fiecare fasie adaugam cate o bucata de rahat si rulam).
Cornuletele rezultate le asezam intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute, la foc iute, dupa care lasam focul mai mic, pana cand se rumenesc uniform.
Se scot din cuptor si se tavalesc, cat sunt inca fierbinti, prin zahar pudra.
Pentru a se mentine fragede mai multe zile, puneti platoul cu cornulete (dupa ce s-a racit bineinteles) intr-o punga si pastrati-le intr-un loc mai racoros.