Cureti bine caracatitele, incepand de la cap; de regula, acesta se separa de corp; tai zona ochilor cu un cutit; scoti restul organelor din cap; tot aici se afla si saculetul cu cerneala, care trebuie si el eliminat; intorci capul pe dos, pentru a-l curata de pielita si spala-l bine sub jet de apa rece. Intre tentacule, chiar la mijloc, se afla ciocul caracatitei; il impingi in exterior usor sau crestezi carnea din jur cu un cutit si il scoti. Speli bine tentaculele cu apa rece. Pui caracatitele la fiert in apa clocotita cu sare, cca. 30 de minute. Intre timp, cureti ceapa si usturoiul, apoi le toci marunt. Dupa ce au fiert caracatitele, le strecori de apa. Topesti untul intr-o tigaie si adaugi ceapa, usturoiul, sucul de portocale si vinul, le lasi sa se caleasca un pic, apoi adaugi caracatitele si le mai lasi la inabusit pana ce se leaga sosul.

Spre final, adaugi sare, piper, coriandru si bulion. Mai lasi sa clocoteasca cca. 5 minute. Se serveste cu garnitura de orez sau cartofi.