Sarmale de post cu fasole boabe este o reteta delicioasa.

Puteti face sarmale de post cu fasole, tarate, malai,mere,morcovi. Exista multe variante pe care le puteti incerca astfel incat sarmalele fara carne sa va iasa gustoase.

Fasolea boabe se alege, se spala si ontr-un vas cu apa se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune fasolea la fiert cu sare si in apa in care a stat peste noapte, dupa ce da in cateva clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert pana se inmoaie bine boabele. Se toaca marunt ceapa, morcovul se da pe razatoare, ardeiul se taie cubulete mici;se calesc impreuna pana se inmoaie;se condimenteaza Se adauga fasolea boabe si se amesteca cu grija. Orezul se spala si se pune peste legume impreuna cu o cana de apa si pasta de tomate.

Se fierb pana scade tot lichidul; se lasa la racit. Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia. Deasupra se toaca varza, se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.

Se servesc cu ardei iuti si eventual cu mamaliga. Particip la concursul Bucate romanesti pentru zile cand postesti! si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea Alte retete recomandate: