Nu mai stiu exact cat a cantarit muschiul de porc, dar nu cred ca are o asa mare importanta. Important este gustul, care a fost foarte bun.

Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi.

Carnea se bate cu ajutorul unui ciocan si se taie in 3 pe lungime, lasand-o netaiata la un capat.

Circa 100 ml ulei se amesteca cu piperul, boiaua, cimbrul, busuiocul si o lingurita de sare. Se asaza carnea intr-o tava si se unge cu acest amestec, dupa care se impleteste. Se fixeaza cu ajutorul unor scobitori si printre impletituri, se introduc grauntii de usturoi (curatati de foi si spalati). Se toarna in tava (stropind si carnea) vinul, circa 50 ml ulei si circa 200 ml apa. Se introduce tava la cuptor, pana cand carnea se face pe jumatate. Intre timp, se pregatesc legumele.

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie in felii groase. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne. Ciupercile se spala. Frunzele de telina se spala.

Se scoate tava din cuptor si se intoarce carnea pe partea cealalta. Legumele se pun intr-un castron mare si se amesteca cu putina sare, dupa care se pun pe langa carne. Se mai adauga o cana cu apa si se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine patruns.

Inainte de servire, se scot scobitorile.

Se poate acoperi tava cu o folie de aluminiu.