Intr-o cratita, se pun cele 6 linguri de zahar si litrul de lapte. Se lasa pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi se amesteca pentru a se dizolva complet zaharul. Se adauga esentele, si plicul de zahar vanilat. In ploaie, se adauga grisul si se amesteca in continuu. Cand a inceput sa se ingroase, se adauga fulgii de cocos, sucul proaspat de portocale, cele 2 lingurite de scortisoara si se amesteca in continuare. Se mai lasa pe foc inca 15 minute si, in scurte reprize, se amesteca usor. Focul trebuie sa fie la mic, pentru a se lega bine compozitia si a-si pastra aroma.

Pentru decor, se va pune grisul fierbine intr-un bol, apoi se va lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se va intoarce pe o farfurie si se vor presara fulgi de cocos si coji de portocale sau se poate decora dupa propriul plac.

Pofta buna!