M-am inspirat dintr-o carte pentru reteta. Briosele au fost tare bune si cred ca mergea sa pun legume mai multe, chiar si in cantitate dubla.

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute.

Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant.

Se mixeaza oul cu un praf de sare. Se adauga untul topit, smantana, 100 ml apa rece, faina, praful de copt stins cu o lingurita de otet si se omogenizeaza. Se incorporeaza salamul, 3/4 din legumele scurse de apa, boiaua de ardei, maghiranul si cimbrul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu ulei si se asaza hartiute de briose, dupa care se pune aluatul, lasand un sfert din hartiuta liber, pentru ca briosele sa creasca. (Acest tip de aluat s-a lipit de hartiute si de aceea este bine sa folositi niste forme din silicon in loc. Desi, cred ca am uitat sa ung tava, nu cred ca are importanta pentru ca s-a mai intamplat la alte briose sa o ung si tot sa se lipeasca.)Se decoreaza briosele cu legumele ramase si cu seminte de susan, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos.