Delicii de PastePentru masa de Paste va recomand sa incercati si aceasta tarta delicioasa.

Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora.

Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi il mixezi impreuna cu patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust. Imparti aluatul in doua, intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri faci 6 cuiburi . Spargi ouale cu grija si le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit,pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.