Fazan la cuptor este o reteta delicioasa pentru care avet nevoie de mai multe ingrediente, intre care si doi fazani desigur. Pentru aceasta reteta cu vanat va mai trebuie portocale, vin rosu,lamaie si mirodeniiIn urma cu ceva vreme, un prieten a venit cu o idee grozava: a primit doi fazani pe care i-a tinut la marinat in vin cu portocale si felii de lamaie si s-a gandit sa imparta cu noi placerea de a savura o mancare deosebita: fazan la cuptor in sos de vin. Rezultatul a fost unul deosebit de gustos si am avut parte de o masa excelenta, dupa cum se vede si in poza! :) Cum se prepara reteta vanatoreasca? Foooarte simplu. Fazanii se curata si se pun intr-o cratita. Se adauga portocale si lamai taiate rondele, catei de usturoi zdrobiti, ceapa taiata solzisori si condimente dupa gust. Toate acestea se acopera cu vin rosu si se lasa la marinat in frigider timp de minim 24 de ore. Inainte de a se baga la cuptor se curata cartofii, se taie rondele si se aseaza in tava. Fazanii se pun pe patul de cartofi si se impaneaza cu usturoi. Se adauga vin rosu si se lasa aproximativ 2 ore la cuptor. Ai grija ca din cand in cand sa stropesti fazanii cu sosul din tava!Fazanul se serveste alaturi de cartofii rumeniti si de o salata proaspata (salata verde, rosii, castraveti, ardei, etc). Merge la fix cu un pahar de suc de mere natural sau chiar un cidru de mere! Pentru mine a fost prima data cand am mancat fazan si va recomand sa incercati si voi aceasta reteta. Este o experienta culinara savuroasa si absolut delicioasa! Sursa acestei retete este blogul Valea Mare, direct din natura: blog.valea-mare.ro