Tortul de clatite cu ciuperci si cascaval poate fi preparat atat ca si fel principal cat si ca aperitiv, pentru orice ocazie festiva. Ca si orice reteta de clatite, sunt usor de preparat, si foarte delicioase.

Orice reteta de tort este speciala dar cand aceasta devine aperitiv fii sigura ca o sa spargi gura targului.

Tortul din clatite cu ciuperci si cascaval este o reteta potrivita pentru micul-dejun. Pentru a realiza clatitele, se bat ouale cu sare, o lingura de ulei si vinul. Se adauga treptat faina si laptele, amestecand pentru a evita cocoloasele. Se pune ulei intr-o tigaie si se fac clatitele. Se pun intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.

Ciupercile si cepele se toaca marunt si se pun la calit in ulei incins. Dupa ce apa se evapora, se adauga vinul si codimentele, dupa gust. Se tine pe foc pana scade. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel tocat si smantana.

Intr-un vas termorezistent se presara cascaval ras si aseaza o clatita. Peste se toarna un strat de umplutura si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie o clatita acoperita cu cascaval.

Se pune la cuptor pentru 5-7 minute.

Tortul de clatite cu ciuperci si cascaval se serveste felii, cald.