Aceasta reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie, este un chec care se serveste langa branzeturi, rosii si castraveti. Cantitatile le-am modificat putin pentru ca am folosit tavi mici de chec.

Pentru inceput, se curata si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va taia rondele, iar ciupercile se vor taia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, dupa care se va adauga ceapa si ciupercile si se va lasa pe foc pana se vor inmuia si scadea.

Separat se vor separa albusurile de galbenusuri, dupa care albusurile se vor bate spuma cu un praf de sare. Apoi se vor adauga treptat galbenusurile, cascavalul ras, faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, mararul spalat si taiat marunt, ceapa si ciupercile calite si racite, smantana, sarea si piperul. Dupa fiecare ingredient, se va amesteca usor pentru a se incorpora bine pana la omogenizare.

Tavile se vor unge cu unt, dupa care se va adauga compozitia in ambele forme (cum arata in poza). Se vor coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de minute.

Se vor taia reci. Pofta buna!