Tarta de lamaie cu bezea este delicioasa, copii, dar si adultii o vor indragi indata. Pentru aceasta reteta de tarta cu lamaie aveti nevoie de biscuiti, unt, lamaie, lapte condensat si zahar.

In urma cu putin timp am primit drept cadou Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei.

Pentru a face si eu la randul meu o bucurie celor care mi-au daruit-o m-am gtandit sa fac o reteta din carte.

Dupa cat de repede s-au golit farfuriile pot spune ca bucatele regale au avut succes :). Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii maruntiti. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5-10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura. Pentru crema separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele condensat si zeama de lamaie. Amesteci pana la omogenizare si torni peste blat. Apoi prepari bezeaua batand bine albusurile si adaugand incet, putin cate putin din zahar pana acesta se dizolva complet. Nici telul si nici vasul nu trebuie sa aiba urme de apa sau grasime pentru ca albusurile sa se bata bine. Pui albusurile astfel batute cu zahar intr-un pos de ornat si decorezi tarta. Bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand putin mai sus de mijloc pentru 35 de min. O scoti cu grija din forma, trecand mai intai pe margini cu un cutit. Altfel vei pati ca mine - m-am grabit putin si mi-a crapat bezeaua cand am desfacut peretii detasabili ai tavii. Deh... graba strica treaba. Pofta buna! (Precizez, ca sa inlatur orice dubiu, ca frezia are rol pur decorativ si nu este comestibila) :) Se taie felii si se serveste la desert alaturi de o cafea. Alte retete recomandate: