Sunt delicioase si usoare, aceste chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor, si au mers de minune servite alaturi de un iaurt bun.

Decojim dovlecelul, apoi il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, dar urmarim sa nu-l maruntim prea rau.

Il scurgem apoi de surplusul de zeama si il amestecam cu ceapa tocata marunt, mararul tocat cat de fin, branza sfaramata si usturoiul trecut prin presa.

Adaugam cele doua oua, condimente, dupa gust si potrivim textura cu pesmet, atat cat sa se lege compozitia, nu exageram.

Ne umezim mainile, formam chiftelele si le tavalim bine prin pesmet, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le servim ca atare sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi sau chiar ketchup.

Coacem chiftelele la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, sau pana se rumenesc frumos la exterior.

Noua chiar ne-au placut aceste chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor si va recomand cu drag reteta!Sper sa va fie de folos!