De cand am vazut la Medi, reteta Terina cu cascaval si carne de pui, m-am gandit ca asa ceva mi-ar fi de folos, mai ales pentru sandwich-urile de luat la pachet, pentru ca as cuprinde intr-o astfel de terina, tot ce as pune in sandwich-uri si mi-as scuti timpul, nemaifiind nevoie sa stau sa feliez toate ingredientele, feliez doar terina, asez feliile intre cele de paine, le introduc la panini maker si gata pachetele.

Dar, pe langa utilitatea in sandwich-uri, aceasta terina de cascaval, mai poate fi folosita cu mare succes, printre aperitivele unei mese festive, feliata frumos, sau taiata chiar in cuburi.

Deci, multumesc, draga mea Medi, pentru aceasta reteta minunata!Eu am complicat-o putin, ca am vrut sa pun de toate in ea, insa a iesit ceva tare bun.

Pregatim o tava de chec pe care o tapetam cu hartie de copt.

Cu cat tava este mai ingusta si mai inalta, cu atat terina va fi mai aspectuoasa.

A mea nu a fost nici inalta, nici ingusta, dar pana la urma gustul conteaza. :)Feliem cascavalul, dar nu foarte subtire, ardeiul il tocam in cuburi, scurgem maslinele, scurgem rosiile deshidratate si le taiem in bucati mai mici.

Bineinteles ca ingredientele folosite pot varia in functie de preferinte sau in functie de ce mai gasim prin frigider, la momentul prepararii.

Asezam la baza tavii felii de cascaval, alternand pe cele din cascaval clasic cu cele din cascaval afumat, apoi presaram mozzarella rasa, masline, cuburi de ardei gras si de rosii deshidratate si iar asezam un rand de felii din cascaval.

Urmeaza feliile de muschiulet si tot asa, formam cateva straturi alternative din ingredientele alese, sa avem si gust si culoare si aspect placut.

Ultimul strat il formam tot din felii de cascaval, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 10-15 minute, sau pana cand cascavalul incepe sa se topeasca si va gratina frumos, ingredientele din interior.

Lasam apoi terina de cascaval sa se raceasca bine, ca sa o putem felia frumos.

O pastram la frigider in cutii de plastic cu capac, sau daca dispunem de aparat de vidat, o vidam pentru a-i prelungi termenul de valabilitate, asta daca nu o servim imediat.

Sper sa va placa reteta mea de terina de cascaval si s-o incercati cu incredere!