Am acceptat provocarea Vegis de a a testa 2 produse la alegere, cu ajutorul carora a trebuit sa pregatesc un smoothie delicios si sanatos #mytastysmoothie. A fost oarecum greu sa ma hotarasc ce produse sa folosesc, deoarece toate erau tentante si necunoscute mie. Am ales fructe de goji ecologice (de la Niavis) despre care am auzit doar cuvinte de lauda si apa de cocos ecologica de la Biona care m-a tentat pentru ca nu am mai degustat-o.

Inainte de a va prezenta smoothie-ul pregatit de mine, va invit sa aflati cateva lucruri interesante si utile despre beneficiile ingredientelor folosite de mine. Va veti convinge ca acest smoothie este sanatate curata si neaparat trebuie sa-l incercati si voi! Goji, micutul fruct de culoare rosie, renumit in intreaga lume, datorita beneficiilor sale extraordinare pentru sanatate este originar din Himalaya si dateaza din anii 800 iHr. Fructele Goji, cu efecte miraculoase sunt extraordinare datorita continutului lor in : - aminoacizi, mai exact 19 la numar, constituienti de baza ai proteinelor, din care 8 sunt absolut esentiali si necesari vietii - 21 de elemente cheie, dintre care amintim germaniul cu efect anticancerigen, ce se regaseste foarte rar in alimente; - vitamina C, goji fiind al doilea fruct in lume, in ceea ce priveste continutul de vitamina C. Mai multe informatii utile puteti gasi accesand pagina Vegis.#vegisro- Cercetarile efectuate asupra acestor fructe minunate au scos la iveala faptul ca ele au capacitatea de a intari muschii. Consumul de Goji a produs o schimbare majora in ceea ce priveste flexibilitatea incheieturilor oamenilor ce sufera de artrita.- Prin consumul regulat de Goji, circulatia sanguina este mult imbunatatita, iar o buna circulatie duce implicit la functionarea corespunzatoare a organelor.- Un alt beneficiu al fructelor de Goji este imbunatatirea remarcabila a sistemului imunitar. Acest fapt se datoreaza continutului foarte bogat in antioxidanti.- Consumul de Goji este foarte indicat persoanelor ce doresc sa scada in greutate si urmeaza o dieta in acest sens. Prin continutul lor bogat in nutrienti si substante benefice, aceste fructe, nu numai ca aduc un aport nutritional important ce duce la accelerarea metabolismului dar in acelasi timp reduc pofta de mancare.- De remarcat este si efectul anti-imbatranire a fructelor Goji. Nu intamplator Goji mai este supranumit si fructul longevitatii . Vitaminele, mineralele si aminoacizii continuti de aceste fructe au proprietati antioxidante si elimina din corp toate toxinele daunatoare, ce conduc in timp la degradarea si imbatranirea organismului uman.- Fructele Goji se pot folosi cu succes in lupta impotriva bolilor de inima, a presiunii arteriale crescute precum si impotriva colesterolului oxidat, foarte periculos pentru organism.

Apa de cocos organica pura Biona provine din nuca de cocos proaspat recoltata, cu nimic altceva adaugat. Perfecta pentru rehidratarea naturala dupa sport sau ca o bautura delicioasa, revigoranta in orice moment, rehidrateaza si improspateaza organismul.

Apa de cocos Biona este 100% naturala, nu din concentrat, fara grasimi, este recomandata pentru cei care depun efort fizic la sala/ antrenamente sau pentru gatit/smoothie-uri.

Pui fructele de goji in apa pentru a se hidrata timp de 30 de minute. Intre timp, te ocupi de primul strat de smoothie.

Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado in cubulete si il pui in recipientul blender-ului impreuna cu afinele si apa de cocos. Daca doresti sa fie mai multe poti adauga si o lingurita de miere de albine. Mixezi bine timp de 1-2 minute.

Rastorni continutul recipientului intr-un pahar (sau mai multe pahare) si il introduci in congelator pentru 20 de minute.

Scurgi apa si pui fructele de goji in blender. Adaugi apa de cocos si mixezi 1-2 minute.

Intre timp, cureti pepenele galben de coaja, il tai cubulete si il adaugi in recipientul blender-ului. Mixezi 1-2 minute.

Torni cu grija peste smoothie-ul de afine si servesti imediat.