Cum se face sucul de rosii. Ieri mi-am petrecut ziua preparand un suc de rosii tare gustos, din rosii de gradina si ardei copti.

Meri a preparat ketchup, iar eu m-am delectat cu acest suc de rosii mai simplu.

Cum se face sucul de rosii. Rosiile bine spalate si curatate de cotoare se toaca in bucati mai mici si se trec prin masina de tocat si separator de seminte (daca avem).

Noi nu am avut, dar ne-am folosit de o sita deasa.

Se pun la fiert intr-un vas incapator, la foc mare pentru inceput, iar apoi, dupa ce incep sa fiarba, se reduce focul la mediu.

Se lasa sa fiarba pana scad aproape de jumatate, fara a adauga nimic in ele.

Ardeiul copt si curatat, se toaca in cuburi, apoi se trece prin blender si se adauga peste rosii.

Se lasa sa fiarba aproximativ o ora, timp in care sucul de rosii incepe sa se ingroase.

Dupa acest interval, se adauga o priza de sare, una de zahar si o parte din condimente.

Se amesteca intens, pana la diluarea zaharului si a sarii, apoi se gusta sucul de rosii si se completeaza cu inca o priza de sare si una de zahar, plus condimente, daca mai este cazul.

Se sterilizeaza sticlele si se pune sucul de rosii fierbinte in ele, dupa care se invelesc sticlele in paturi pentru a nu se raci brusc.

Este foarte bun, usor dulce si condimentat, mie imi place sa-l beau simplu. :)Condimentele se vor adauga in functie de gustul fiecaruia, cam cu 15 minute inainte de stingerea focului, pentru a-si pastra aromele.