Detalii Cheescake cu fructe si bezea
Prajitura cheescake este o reteta simpla si gustoasa. Ingredientele necesare sunt: biscuiti, branza, oua.
Pentru a pregati cheescake pentru inceput dam biscutii prin masina de tocat sau blender apoi topim untul. Odata topit, punem untul pest biscuitii sfaramati. Framantam si astfel obtinem aluatul pentru cheescake. Punem compozitia formata intr-o forma de tort cu inel detasabil, acoperind fundul si urcand cam 2-3 cm si pe pereti, presand foarte bine:. Dam la rece pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim crema pentru cheescake Gelatina o inmuiem in 2-3 linguri de apa. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga amidonul. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem laptele la incalzit apoi il turnam peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu. Vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc. Adaugam branza de vaci, in crema fierbinte. Mixam pentru a obtine o crema fina. In crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa. Peste blatul din biscuiti deja intarit, se aseaza fructele apoi urmeaza stratul de crema semifluida si se da imediat la rece. Pregatim spuma din albusuri: Albusurile de bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei. Pentur un aspect mai elegant a cheescake-ului spuma se poate flamba.
Reteta a fost adaugata de lauralaurentiu pe forumul retete Alte cheescake-uri recomandateCheesecake brownieCheescake cu ciocolata