Este o supa usor de facut. Putine ingrediente, intrucat se urmareste sa se simta gustul caracatitei.

Caracatita de fata este captura din Thasos.

Va indemn sa incercati!Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si pielita. O taiem bucati potrivite.

Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se incinga, apoi adaugam ceapa; cand apare o margine usor aurie, adaugam caracatita, o lasam la foc mic si adaugam vinul, mai lasam 2 -3 minute fara sa acoperim oala. Adaugam rosiile, acoperim si lasam sa fiarba 30 minute la foc mic.

Spre sfarsit, adaugam usturoiul si stocul de legume in functie de cat de densa o doriti. Eu am preferat-o mai deasa. Lasam 5 minute. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu paine prajita razuita cu usturoi si patrunjel.

Daca caracatita este achizitionata in varianta prefiarta, timpul de fierbere se reduce cu 15 min Nu fierbeti caracatita mai mult decat cel indicat, deoarece riscati sa devina gelatinoasa