Pentru cine nu a incercat inca chayote, nu stie ce pierde :) Este un foarte bun inlocuitor al cartofului in mancaruri. Are coaja de culoare verde deschis si face parte din familia castravetelui si al pepenelui de aceea are un gust foarte subtil de castravete si poate fi consumat chiar crud, in salate.

Curatam dovlecelul, indepartand miezul si coaja, apoi il taiem in bucati, la fel facem si cu chayote. Morcovul curatat se taie in rondele.

Taiem pazul bucati si il calim in ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si mai lasam cateva secunde. Punem legumele taiate, catelul de usturoi, sare, piper si apa fierbinte si lasam la fiert pentru cca 30 de minute.

Pestele se pune intr-o oala cu cele doua frunze de dafin, putina sare si apa ca sa-l acopere si se pune la fiert pentru 5 minute. Mie mi-a ramas sira spinarii de la o bucata de somon folosita in alta reteta si am pus-o la fiert alaturi de merluciu pentru a da gust. Scoatem apoi pestele si dupa ce s-a racorit il rupem in bucatele mici iar apa in care a fiert o strecuram si o pastram.

Cand legumele au fiert le trecem prin blender, apoi adaugam din apa in care a fiert pestele pana supa ajunge la consistenta dorita (mai groasa punem doar putina apa sau daca o vrem mai subtire, punem mai multa apa).

Presaram coriandru proaspat deasupra inainte de a servi.

In loc de chayote puteti folosi 1 cartof mai mare. Cine nu agreaza coriandru poate folosi patrunjel.