Detalii Crap prajit, in faina de malai, cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Crapul prajit, servit cu mamaliguta si mujdei de usturoi, este o mancare foarte gustoasa si usor de facut.
Dintr-un crap mare, de cca 3 kg, am facut 3 feluri de mancare.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 portii.
Curatarea pestelui:Se curata pestele de solzi si se indeparteaza intestinele. Se spala bine si se mai lasa cca 1/2 ora in apa rece. Se indeparteaza capul si coada, dupa care se face file indepartand coloana vertebrala. Operatiunea a durat cca 1/2 ora. Capul, coada si o mica parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei, iar din celalalt am preparat inca doua feluri de mancare.
Pregatirea crapului prajit:Se taie pestele felii, cam de 2-3 degete grosime si se presara cu putina sare. Se pune faina de malai intr-o farfurie si se amesteca, de asemenea, cu putina sare. Se tavalesc bucatile de peste prin faina si se aseaza pe o coala alba, de hartie. Se toarna ulei intr-o tigaie, in asa fel incat sa acopere bucatile de peste, cand le punem la prajit. Se rumenesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot si se pun intr-un vas, pe niste servetele sau prosoape de hartie, ca sa se scurga de ulei. Se serveste cu mamaliguta calda si mujdei de usturoi.
Pofta buna!Gatiti pestele la foc mic ca sa se patrunda si sa se rumeneasca. Nu lasati pestele prea mult la prajit, ca sa nu se arda.