Tot preparand copanele si piept de pui in crusta din fulgi de porumb, am amestecat compozitia de oua ramasa cu fulgii de porumb, de asemeni ramasi si am constatat ca ne place omleta cu fulgi de porumb, asa ca am inceput s-o includ in meniu, din cand in cand.

Este usor crocanta si satioasa, o servim fara paine, cu branza si ceapa verde, sau cu legume proaspete.

Amestecam bine ouale cu putina sare, mustar si piper.

Ungem tigaia antiaderenta cu unt si o punem la incins.

Adaugam fulgii de porumb in compozitia de oua, in momentul in care vom pune compozitia in tigaie, pentru a nu se inmuia fulgii de porumb.

Intindem compozitia de omleta uniform, cu o paleta si o rumenim pe ambele parti, la foc mediu spre mare.

Pentru a nu se rupe omleta cand o intoarcem pe partea cealalta, luam o farfurie cu diametrul mai mare decat al tigaii, inclinam usor tigaia spre farfurie si lasam omleta sa alunece pe farfurie, cu partea rumenita in jos, apoi asezam tigaia deasupra omletei, prindem cu ambele maini( folosind manusi) de o parte si de alta, atat tigaia cat si farfuria si le rasturnam invers.

Daca folosim o paleta sau metoda clatitelor, riscam sa se rupa frumusete de omleta. Sau preparam omleta intr-o tigaie cu diametrul mic.

Noua ne-a placut aceasta omleta cu fulgi de porumb, sper sa va placa si voua.