Sunt delicioase, merg bine cu cafea sau un ceai dimineata, si se prepara rapid.

Separati ouale, galbenusurile le mixati cu 150 g de zahar pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul, apoi adaugati treptat doar 50 ml ulei (ca la maioneza) si 50 ml de apa rece, apoi praful de sare. Albusurile le mixati pana devin tari, apoi amestecati cu restul de zahar. Adaugati restul de ulei si apa rece.

Peste spuma de albusuri, adaugam galbenusurile, cu o spatula de silicon amestecam usor cu miscari de sus in jos. Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt cu miscari de sus in jos, pana cand faina se incorporeaza complet in ingredientele lichide. Merele curatate le taiem cubulete, apoi le adaugam la compozitia de mai sus. Asezam aluatul in tava de briose (tapetata cu hartie de copt) . Tava o dam la cuptor pentru 30-40 de minute pana cand e rumenita (se incearca cu scobitoarea).

Pofta buna!