Platoul cu salata de boeuf este deja inceput, i s-a stricat decorul si nu mai are fata ca sa fie pus pe masa, in fata musafirilor? Am gasit o solutie pentru rezolvarea acestei situatii.

De fapt, exista mai multe solutii. Puteti face portii individualizate, pe care sa le decorati din nou, sau puteti face rulouri de sunca, umplute cu salata de boeuf.https://www.retete/retete/aperitiv-rulouri-de-sunca-umplute-cu-salata-boeuf-84961.htmlAceste sarmalute aperitiv (care sunt tot creatie proprie, sau originale, cum scria un bucataras simpatic, referindu-se la oamenii mei de zapada!) au aparut pentru ca m-am gandit nu numai la o alta forma de prezentare a salatei boeuf (in afara de platou, portie individulizata si rulou, asa cum am postat aici), ci si o modalitate de a recupera constructiv o salata care prin servire si-a pierdut fata festiva.

E putin de migalit si de indeplinit niste conditii ale ingredientelor, dar rezultatul este pozitiv si creeaza un efect surpriza foarte placut.

In plus, salata mai taie din gustul onctuos al maionezei din salata boeuf, asa ca rezultatul este savuros! Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 18 sarmalute aperitiv (dar numarul lor depinde de marimea salatei si de starea si manevrarea frunzelor de salata). Evident, puteti multiplica ingredientele si portiile, daca doriti...

Se iau 2-3 linguri incarcate din salata de boeuf, inceputa si careia i s-a stricat fata/decorul.https://www.retete/retete/salata-de-boeuf-84903.htmlSalata se desface cu grija ca sa nu se rupa foile, se spala sub jet de apa (fara sa se rupa), se tamponeaza cu hartie absorbanta si se lasa apoi sa se mai inmoaie putin.

Rosiile se spala, se sterg cu un prosop de hartie, se injumatatesc, se golesc de seminte si se sterg, de asemenea, cu un prosop de hartie, ca sa fie uscate.

Ardeiul se spala, se taie in doua, se curata de cotor si seminte/Cand foile de salata s-au uscat si inmuiat putin, se ia cate una, se taie in jumatate, se indeparteaza nervurile centrale (care sunt tari), dupa care se pune pe o jumatate de foaie, o lingurita de salata de boeuf si se ruleaza, ascunzand in partile laterale capetele, la fel ca la sarmalele umplute cu carne.

Cand se termina toata salata boeuf, se aseaza sarmalutele aperitiv pe platou, sau pe farfurii. Se pot aseza cate 3-4 sarmalute aperitiv intr-o jumatate de rosie, sau intr-o jumatate de ardei gras, pregatite in prealabil. De asemenea, sarmalutele se pot aranja frumos pe o foaie de salata. Se orneaza platoul, sau farfuria cu felii de rosii, foi mici de salata (care nu pot fi rulate) masline si alte elemente de decor pe care le aveti la indemana.

Foile de salata se vor rula mai usor, daca le veti lasa sa se mai inmoaie putin. Cand sunt foarte fragede, se rup usor... Nu puneti multa salata de boeuf pe foaie, pentru rulat, pentru ca sunt aperitive si trebuie sa fie mici si dragute. Nu rulati prea strans sarmalutele aperitiv, ca sa nu se rupa foile de salata. Jumatatile de rosii in care veti pune sarmalutele aperitiv trebuie sa fie uscate, nu cu zeama. Asadar, stergeti-le in prealabil cu hartie absorbanta.