Pentru Revelion am pregatit prajitura cu foi de miere si crema cu nuca si smantana, dar de data aceasta, am pregatit-o in cantitati mai mici, dar si cu continut scazut de zahar.

Reteta romaneascaPentru foile cu miere: se amesteca ouale cu zaharul si mierea, se adauga treptat uleiul, praful de copt si faina cat cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obtine un aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi intins.

Aluatul se imparte in 3 bucati. Se intinde primul aluat pe masa presarata cu faina si se transfera cu grija cu ajutorul sucitorului pe dosul unei tavi tapetate cu faina. Se coace la foc mic aprox 7 minute.

Se pregatesc la fel si celelalte foi.

Se lasa la racit. Pentru crema de smantana: se amesteca smantana cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si nuca macinata. Foile se taie cu grija astfel incat sa incapa intr-o tava de chec sau forma de silicon. Se alterneaza foile cu crema. Veti obtine doua tavi. Se pastreaza in frigider pana la servire.

Timp total: aprox 1hPortii: 24 Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/prajitura-cu-miere-si-smantana.htmlEu am avut 2 tipuri de smantana, ca asa s-a nimerit, una de 10% grasime, alta de 18% grasime. Alegeti ce va place sau ce folositi de obicei, insa va pot spune ca smantana de 18% grasime a avut gust mai bun si mai cremos, asa ca eu pe aceasta as recomanda-o. Foile sunt gata foarte repede. Ele trebuie sa ramana albe ca sa fie pufoase, asadar aveti grija sa nu le uscati.