Prajitura Ora 12 era una dintre preferatele mele in copilarie. Am incercat sa ma abat cat mai putin de la reteta clasica. Nu este ca cea de cofetarie, insa a iesit delicioasa.

Blatul:Se freaca untul cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile, esenta de vanilie, laptele, un praf de sare si cacaua. Se incorporeaza cu grija albusurile batute spuma, apoi faina, praful de copt si se amesteca bine.

Se obtine o compozitie cremoasa (ca la negresa doar ca folosim si galbenusurile si albusurile la blat) care se toarna intr-o tava pregatita cu foaie de copt, se da la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute, la foc mic (sau pana trece testul scobitorii). Se lasa la racit. Siropul:Se prepara siropul din apa si zahar, se da de pe foc, se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine pufoasa, dar nici moale, nici tare. Glazura:Se incalzeste pe foc mic frisca lichida (avand grija sa nu fiarba), se da de pe foc, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste ciocolata. Pentru ca mie mi s-a parut prea densa, iar gustul de ciocolata prea puternic, am adaugat 2 linguri de lapte rece si am amestecat (nu e nevoie sa reincalziti, se va omogeniza frumos). Se lasa la racit 1-2 minute, apoi se toarna glazura peste fiecare patrat. Se lasa un pic sa se inchege glazura, apoi se decoreaza fiecare patrat cu frisca. La final, se rade putina ciocolata peste fiecare prajitura.

Se da la rece pana la servire. Timp de coacere: aprox 30 minTimp de pregatire: 1hPortii: 16 (tava mea are 25x25 cm) Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/ora-12-de-casa.htmlNu exagerati cu esenta de rom, pentru a nu acoperi celelalte arome ale prajiturii. Daca glazura s-a intarit si o doreati mai subtire, la fel, o puteti subtia cu putin lapte. Aveti grija sa distantati prajiturile, atunci cand le glazurati, pentru a se putea prelinge frumos glazura.