Pofta vine mancand si inspiratia gatind. De data aceasta am avut la dispozitie doua bucati de salau, partea din spate, de cate un kg. Sincer nu am stiut cum le voi pregati.

Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza. Usturoiul, ceapa se curata si se spala. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt. Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul. Bucatile de prosciutto se taie fasii subtiri, la fel si rosiile uscate. Salaul se increasteaza pe fiecare parte, din 2 in 2 cm. In fiecare taietura facuta cu cutitul pe peste, se introduce cate o fasiuta de prosciutto si una de rosie uscata. Spalati ardeiul Kapia si-l taiati rondele. Taiati bucati mai mari partea alba a cepei si introduceti in interiorul pestelui impreuna cu felii de lamaie, capere, felii de ardei, foi de dafin si restul de rosii ramase. Din loc in loc, asezati proscciuto [rasucit sub forma de trandafiri] ce -l mai aveti. Distribuiti in tava si rondele de Kapia. Turnati deasupra uleiul de masline si dati pestele la cuptor timp de 30 minute Decorati pestele cu lamaie, ceapa verde si rondele de ardei Kapia rosu. Serviti pestele cu garnitura si salata preferata. Noi am servit alaturi de orez cu patrunjel verde.

Salaul are o carne frumoasa ferma, alba. Din cauza carnii ferme, trebuie sarat din timp pentru a absorbi sarea. Daca aveti posibilatea, macar cu doua ore inainte de preparare. Salaul are oase putine, mai mult sirea spinarii. Se poate consuma cu mai mare usurinta decat alti pesti de apa dulce.