Aveam aceasta reteta de prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare, trecuta la favorite, de la Crisulina mea draga, dar abia acum i-a venit randul si pot sa va spun ca ne-a placut maxim.

Este altceva decat o prajitura clasica, este de fapt o budinca de gris cu multa branza, in care eu am adaugat si niste merisoare ca tare mult imi plac.

Multumesc, Crisuliuna mea draga, pentru aceasta minunata reteta de prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare! Reteta Crisulinei aici: https://www.retete/retete/prajitura-saseasca-cu-branza-dulce-48124.htmlPreparam mai intai stratul de gris pentru prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare.

Punem laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba, adaugam sarea si zaharul, amestecam intens pana la topirea acestora, apoi adaugam grisul, in ploaie.

Amestecam intens pana cand budinca de gris se ingroasa, apoi stingem focul, incorporam untul si esenta si intindem budinca in forma de copt ( 26 cm), unsa cu unt si tapetata cu zahar.

O lasam sa se tempereze usor, acoperita cu o folie direct peste ea, sa nu prinda crusta.

Pregatim stratul de branza si coacem prajituraSfaramam branza intr-un bol.

Peste branza sfaramata adaugam, pe rand: zaharul, sarea, apoi untul topit, ouale, faina si merisoarele.

Omogenizam bine compozitia si o lasam sa se odihneasca 3-4 minute.

Intindem crema de branza peste stratul de gris si coacem prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.

O lasam apoi sa se raceasca, o pudram cu zahar si o portionam.

Noua ne-a placut mult, sper sa va placa si voua!