Retete cu dragoste! Gogosi cu si din dragoste, facute de 4 maini dibace, mici si dragalase . Mami a fost doar ajutor de bucatarasi :). Tare incatati au fost tati si bunica, cand au venit acasa si au gasit gogosi calde si pufoase, facute cu multa dragoste.

Cernem faina si o amestecam cu drojdia si sarea.

Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si untul. Amestecam in continuu pana se topeste zaharul si laptele se incalzeste usor ( cat sa ti degetul in el, fara sa te arda).

Peste faina punem ouale batute putin, adaugam laptele treptat, amestecand cu o lingura. Dupa ce incorporam laptele, framantam un aluat elastic si nelipicios. La sfarsit adaugam o lg de ulei.

Lasam aluatul la crescut cca. 40 min.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 4 buc. Intindem o foaie si decupam cu formele dorite. Procedam la fel pana terminam aluatul.

Intr-o cratita punem ulei la incins. Cand s-a incins f bine, prajim gogosile.

Le servim pudrate cu zahar sau cu dulceata. Pofta buna!