Blat de bezea cu mix de nuci, crema de ciocolata Nutella, crema de ness, frisca si chipsuri de ciocolata. Sper ca v-am convins.

Eu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier.

Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul mixand in continuare pana s-a topit. Am adaugat treptat pesmetul, nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava cu hartie de copt am asezat nucile tocate, apoi blatul de bezea si am introdus in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.

Am scos tava din cuptor, am rasturnat blatul pe o planseta, am indepartat hartia de copt si peste nuci am intins crema de ciocolata.

Pentru crema de ness am pus intr-un vas galbenusurile, zaharul, laptele si ness-ul. Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.

Am lasat crema sa se raceasca. Am mixat frisca lichida cu zaharul pudra si am adaugat jumatate in crema de ness rece. Restul de frisca l-am folosit pentru ornat.

Am intins crema de ness peste Nutella, apoi am ornat prajitura cu frisca si chipsuri de ciocolata.