Detalii Smoothie cu kiwi, miere si capsuni
Din capsuni, care sunt fructele momentului se poate face nu numai dulceata, tarte, torturi si prajituri, ci si smoothie. Iar avantajul este ca se prepara foarte repede si fara efort.
Cum cantitatea de capsuni a fost mai mare decat incapea in cana pregatita initial, am transferat smoothie-ul in doua pahare si ne-am rasfatat amandoi cu aceasta bautura delicioasa si reconfortanta.
Se curata fructele kiwi de coaja, se feliaza si se mixeaza in blender, in 3-4 reprize scurte de cate 4-5 secunde. Se adauga mierea de albine si se mai mixeaza 4-5 secunde, pentru omogenizare.
Se toarna sucul obtinut in vasul decorat in prealabil cu zahar tos.
Se curata capsunile de frunze si de codite, se spala foarte bine, sub jetul de apa, dupa care se scurg de apa. Se taie capsunile in cuburi si se mixeaza in blender, in 3-4 reprize, de cate 4-5 secunde.
Se toarna sucul de capsuni peste cel de kiwi. Se adauga cuburile de gheata si felia de lamaie.
Se consuma dupa 10-15 minute, pentru ca gheata sa-si faca efectul.
Spalati foarte bine capsunile, sub jet de apa, iar apoi lasati-le sa se scurga. Daca nu vreti ca bautura sa fie putin dulce, puteti renunta la mierea de albine. Smoothie este mai bun, daca este rece, asa ca va trebui sa-l tineti 15 minute in frigider, daca nu aveti cuburi de gheata pregatite dinainte.