Atunci cand sunt facute in casa si stii ce pui in ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos si fructe confiate, pot suplini cu succes un mic dejun, sau o gustare de peste zi.

Cu doar un singur baton iti asiguri energia necesara unei zile de munca, pentru ca este consistent si foarte gustos.

Sunt foarte bune de luat la pachet, la serviciu, la scoala, la sala, sau la picnic.

Picnicul bucatarasilorPunem in recipientul unui blender merisoarele, smochinele si apa.

Le transformam intr-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor.

Nu este nevoie de adaos de zahar, deoarece atat fructele confiate cat si granola, sunt foarte dulci.

Amestecam piureul de fructe cu uleiul de cocos solidificat si omogenizam bine compozitia.

Peste compozitia bine omogenizata, adaugam granola si migdalele Sano Vita, intregi.

Din nou omogenizam compozitia rezultata.

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem uniform compozitia pentru Batoane din granola cu ulei de cocos si fructe confiate, in grosime de 6-8 mm.

Asezam o folie alimentara peste ea si o apasam bine cu mainile, pentru a se presa uniform, apoi indepartam folia.

Eu am asamblat compozitia intr-o forma de tarta si in forme de briose - inimioare.

Coacem compozitia de batoane energizante pentru 15-20 de minute, la 180 de grade C, sau pana cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini.

O lasam apoi sa se raceasca si o decupam cu un cutit cu lama zimtata, sau cu diverse decupatoare.