Detalii Paste mici, cu lapte si stafide
O reteta pentru copii, dar si pentru cei mari, care-si amintesc cu drag de mancarurile copilariei... Si cum mie-mi place sa le fac pe plac celor pe care-i servesc, am preparat acest fel de mancare, dupa ani multi, cu paste, nu cu orez, care poate provoca neplaceri digestive. Iar in privinta pastelor, recomand sa se foloseasca paste din grau dur, de dimensiuni mici, care sunt mai bune si mai aspectuoase.
Se oparesc stafidele si se lasa timp de 5 minute in apa fierbinte, dupa care se scurg.
Pastele se fierb timp de 5 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga de apa.
Se pun pastele in vasul in care se va prepara mancarea, se adauga zahar, vanilie si lapte si se mai fierb, la foc mediu, inca 2-3 minute.
Se ia craticioara de pe foc, se adauga stafidele, bine scurse de apa in care au fost oparite, se amesteca si mancarea poate fi servita, calda.
Folositi paste mici, pentru acest preparat. Melcisorii, sau scoicile cat lingura, nu dau un aspect frumos preparatului. In plus, copiilor le vor placea mai mult pastele de mici dimensiuni, care sa incapa perfect in linguritele lor. Nu puneti pastele la fiert, inainte ca apa cu sare sa clocoteasca. Opariti stafidele 5 minute, inainte de folosire, din motive igienice, dar si culinare. Folositi paste din grau dur, care nu se sfarama prea usor. Nu fierbeti pastele mai mult decat trebuie, ca sa nu se terciuiasca. Este bine si frumos ca ele sa-si pastreze forma. Serviti mancarea imediat. Altminteri, pastele vor absoarbe tot laptele.