De multe ori nu este necesar sa ne complicam pentru a pregati ceva delicios.

Cam asa a fost si cu acest tort. Cum mai aveam inca un borcan de visine pentru prajituri, am zis sa le combin cu o crema de ciocolata si un blat pufos si insiropat.

Zis si facut! Nu-mi ramane decat sa astept musafiri.

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare.

Cand spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul, mixand in continuare.

Am incorporat galbenusurile cu ajutorul unei palete, apoi faina.

Am pus compozitia in tava pregatita si am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Am lasat blatul sa se raceasca in cuptor.

Pentru sirop am fiert ingredientele, apoi l-am lasat sa se raceasca.

Am scurs visinele de sirop. Am diluat amidonul cu putina apa rece, l-am pus apoi peste sirop.

Am pus vasul pe foc mic si am amestecat cu un tel pana ce s-a ingrosat.

Am pus visinele si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata, am topit ciocolata pe baie de aburi, am infierbantat 200 ml smantana pentru frisca si am pus-o peste ciocolata.

Am omogenizat,am lasat-o sa se raceasca. Am pus-o apoi la frigider pentru o ora.

Am mixat restul de 150 ml smantana.

Am scos ciocolata de la frigider, am mixat-o. Am adaugat apoi mascarponele si la final, am incorporat usor frisca.

Am taiat blatul in doua, l-am insiropat.

Peste blat am pus crema de ciocolata si jeleul de visine in cercuri concentrice.

Am acoperit cu cel de-al doilea blat.

Am imbracat tortul cu crema de ciocolata.

Pentru glazura, am pus toate ingredientele pe baie de aburi.

Cand ciocolata s-a topit, am lasat-o putin sa se racoreasca si am pus-o deasupra tortului.

L-am mai lasat la frigider cateva ore. Va fi mult mai bun daca este foarte rece. S-aveti pofta !