Carnea de vita se aduce la temperatura camerei. Se incalzeste uleiul de susan intr-o tigaie (din fonta) cu fund dublu, la foc mare. Se adauga sare si piper peste carne si se prajeste apoi 2-3 minute pe parte in functie de grosime si de preferinte. Se lasa la odihnit 5 minute. Intre timp, se toaca doar partea alba a tijei de lemongrass si se adauga, impreuna cu zaharul si chilliull tocat in vasul unui mojar. Se transforma totul in pasta grunjoasa, apoi se adauga sosul de peste, sucul de la 1/2 lime si uleiul ramas in tigaia in care a fost prajita carnea. Se amesteca bine. Se taie salota julienne, castravetele in felii, rosiile in jumatati si salata se rupe in bucati. Se amesteca toate cu grija, impreuna cu frunzele de menta, coriandru/patrunjel si busuioc.

Se asaza pe un platou. Se taie carnea fasii si se adauga peste salata. Se stropeste totul cu dressingul anterior si se consuma imediat cu restul de lime.